Hoe Facebook pagina maken? Een complete gids voor beginners

Facebook is niet alleen een geweldige plek om in contact te blijven met vrienden en familie, maar ook een essentieel platform voor bedrijven en merken om hun aanwezigheid op internet te vergroten. Het creëren van een Facebook-pagina is de eerste stap in het opzetten van een online aanwezigheid voor je bedrijf. Het is gratis, eenvoudig te maken en biedt een krachtig middel om klanten en fans te bereiken.

In deze gids zullen we je laten zien hoe je een Facebook-pagina kunt maken, hoe je deze kunt optimaliseren voor zoekmachines en hoe je er het beste uit kunt halen om je bedrijf te laten groeien.

Hoe moet je een Facebook pagina maken?

Het maken van een Facebook-pagina is een relatief eenvoudig proces dat kan worden voltooid in slechts een paar stappen. Hieronder vind je een gedetailleerd stappenplan om een Facebook-pagina te maken:

Stap 1: Inloggen op Facebook

Om een Facebook-pagina te maken, moet je eerst inloggen op Facebook met je persoonlijke account. Als je nog geen persoonlijk account hebt, moet je er eerst een aanmaken voordat je verder kunt gaan.

Stap 2: Kies het type pagina

Klik vervolgens op de knop “Een pagina maken” die zich bevindt in de rechterbovenhoek van je Facebook-startpagina. Kies het type pagina dat je wilt maken. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder een bedrijfspagina, een pagina voor een gemeenschap of een goed doel, en een artiestenpagina.

Stap 3: Voer de basisinformatie in

Zodra je het type pagina hebt geselecteerd, moet je wat basisinformatie invoeren over je bedrijf of organisatie, zoals de naam en het adres. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze informatie correct is, omdat deze later zichtbaar zal zijn op je pagina.

Stap 4: Voeg een profielfoto toe

Voeg een profielfoto toe aan je pagina. Dit kan bijvoorbeeld het logo van je bedrijf zijn. De profielfoto zal zichtbaar zijn op je pagina en in de zoekresultaten.

Stap 5: Voeg een omslagfoto toe

Voeg een omslagfoto toe aan je pagina. Dit is de grote afbeelding bovenaan je pagina en kan bijvoorbeeld een afbeelding zijn van je producten of diensten, of een afbeelding die de sfeer van je bedrijf weergeeft.

Stap 6: Voeg informatie toe aan je pagina

Voeg informatie toe aan je pagina, zoals je openingstijden en contactgegevens. Dit maakt het voor mensen gemakkelijker om contact met je op te nemen of om je te bezoeken.

Stap 7: Publiceer je pagina

Publiceer je pagina wanneer je klaar bent met het invullen van alle informatie. Nu is je pagina live en kunnen mensen hem vinden en er interactie mee hebben.

Stap 8: Pas je pagina aan

Je kunt je pagina op elk moment aanpassen door bijvoorbeeld nieuwe inhoud toe te voegen of de instellingen te wijzigen. Dit kan worden gedaan door te klikken op “Pagina bewerken” bovenaan je pagina.

Hoe kun je het optimale uit je Facebook pagina halen?

Als je een Facebook-pagina hebt gemaakt, wil je er natuurlijk het maximale uit halen. Hieronder vind je enkele tips om je Facebook-pagina te optimaliseren:

 1. Stel een duidelijk doel voor je pagina

Het is belangrijk om een duidelijk doel voor je pagina te stellen, bijvoorbeeld het vergroten van je naamsbekendheid, het aantrekken van nieuwe klanten of het promoten van nieuwe producten. Door een duidelijk doel voor ogen te hebben, kun je gerichte content maken die aansluit bij je doelgroep.

 1. Maak gebruik van visuals

Visuele content, zoals afbeeldingen en video’s, trekt de aandacht van mensen en kan ervoor zorgen dat mensen langer op je pagina blijven hangen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig visuele content plaatst die aansluit bij je doelgroep.

 1. Plaats regelmatig nieuwe content

Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen op je Facebook-pagina om de betrokkenheid van je volgers te behouden. Dit kan bijvoorbeeld inhoud zijn over je bedrijf, branche of producten/diensten. Het is belangrijk om te zorgen dat de inhoud relevant en interessant is voor je doelgroep.

 1. Interacteer met je volgers

Het is belangrijk om interactie te hebben met je volgers op je Facebook-pagina. Dit kan bijvoorbeeld door het beantwoorden van vragen, het reageren op opmerkingen of het starten van discussies op je pagina. Door interactie te hebben met je volgers, bouw je een band op met je doelgroep en vergroot je de betrokkenheid.

 1. Gebruik Facebook Analytics

Facebook Analytics is een tool waarmee je kunt bijhouden hoe je pagina presteert en welke content het meest populair is. Hiermee kun je vervolgens je contentstrategie aanpassen en optimaliseren.

 1. Adverteer op Facebook

Als je meer bereik wilt genereren met je Facebook-pagina, kun je overwegen om te adverteren op Facebook. Met Facebook Ads kun je gerichte advertenties maken die aansluiten bij je doelgroep en die kunnen helpen om je naamsbekendheid te vergroten.

Moet ik een persoonlijk Facebook-profiel hebben om een bedrijfspagina te maken?

Ja, om een Facebook bedrijfspagina te maken, moet je eerst een persoonlijk Facebook-profiel hebben. Dit komt omdat Facebook bedrijfspagina’s beheerd moeten worden door een individueel Facebook-profiel.

Het proces van het maken van een bedrijfspagina begint met het inloggen op je persoonlijke Facebook-profiel. Vanuit daar kun je een bedrijfspagina maken door te klikken op de knop ‘Pagina maken’ in het menu aan de linkerkant van het scherm. Vervolgens kun je kiezen welk type bedrijfspagina je wilt maken en deze verder aanpassen met informatie over je bedrijf, producten of diensten, en visuele elementen zoals profielfoto en omslagfoto.

Een persoonlijk Facebook-profiel is dus de eerste stap om een bedrijfspagina te maken en deze te beheren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je persoonlijke profiel niet zichtbaar zal zijn op je bedrijfspagina en dat de informatie en inhoud op je bedrijfspagina volledig gescheiden is van je persoonlijke profiel.

Het hebben van een persoonlijk profiel biedt ook voordelen voor het beheer van je bedrijfspagina. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig toegang krijgen tot Facebook Insights, een tool waarmee je de prestaties van je pagina kunt bijhouden en analyseren. Daarnaast kun je met je persoonlijke profiel gemakkelijk reageren op opmerkingen en interactie hebben met je volgers op je bedrijfspagina.

Moet ik betalen om een Facebook-pagina te maken?

Nee, het maken van een Facebook-pagina is gratis. Facebook biedt deze service gratis aan voor individuen, bedrijven en organisaties om een online aanwezigheid te creëren en te communiceren met hun doelgroep. Het enige wat je nodig hebt om een pagina te maken, is een persoonlijk Facebook-profiel.

Er zijn echter wel kosten verbonden aan het promoten van je pagina en het plaatsen van advertenties op Facebook. Als je ervoor kiest om je pagina te promoten, kun je bijvoorbeeld betalen voor gesponsorde berichten of advertenties om je bereik te vergroten en meer likes en volgers te krijgen. Dit kan worden gedaan via het Facebook Advertentiebeheer.

Naast het promoten van je pagina, kun je er ook voor kiezen om extra functies te gebruiken die kosten met zich meebrengen. Zo kun je bijvoorbeeld betalen om meer statistieken te zien met Facebook Insights of om toegang te krijgen tot meer geavanceerde functies op je pagina, zoals het toevoegen van een winkel of het organiseren van evenementen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze kosten optioneel zijn en dat je nog steeds een succesvolle Facebook-pagina kunt hebben zonder extra geld uit te geven. Door regelmatig waardevolle inhoud te posten, interactie te hebben met je doelgroep en gebruik te maken van gratis tools zoals Facebook Insights, kun je je pagina laten groeien en succesvol maken zonder extra kosten te maken.

Kan ik meerdere beheerders toevoegen aan mijn Facebook-pagina?

Ja, het is mogelijk om meerdere beheerders toe te voegen aan je Facebook-pagina. Dit kan handig zijn als je de taken van het beheren van de pagina wilt delen met andere mensen, zoals collega’s, mede-eigenaren of vrijwilligers.

Om een beheerder toe te voegen, moet je eerst de persoon uitnodigen om beheerder te worden van je pagina. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar je Facebook-pagina en klik op ‘Instellingen’ in de rechterbovenhoek.
 2. Klik op ‘Paginarollen’ in het linker menu.
 3. Klik op ‘Een persoon toevoegen’ en voer de naam of e-mailadres van de persoon in die je wilt toevoegen.
 4. Kies de rol die je aan de persoon wilt geven (beheerder, redacteur, moderator, analist, etc.).
 5. Klik op ‘Toevoegen’ en voer indien nodig je Facebook-wachtwoord in.

De persoon die je hebt uitgenodigd, ontvangt een melding op Facebook waarin hij of zij wordt gevraagd om beheerder te worden van je pagina. Als ze de uitnodiging accepteren, krijgen ze toegang tot de pagina en kunnen ze dezelfde taken uitvoeren als jij als beheerder.

Je kunt meerdere beheerders toevoegen aan je Facebook-pagina en verschillende rollen toewijzen aan verschillende personen. Dit kan helpen om de taken van het beheren van de pagina te verdelen en ervoor te zorgen dat de pagina altijd up-to-date blijft.

Het is echter belangrijk om op te merken dat alle beheerders dezelfde machtigingen hebben op de pagina, inclusief het verwijderen van berichten en het wijzigen van de instellingen van de pagina. Zorg er daarom voor dat je alleen mensen toevoegt als beheerder die je volledig vertrouwt en die je wilt betrekken bij het beheer van je pagina.