Hoe Instagram advertentie maken? De ultieme handleiding voor beginners

Wil jij ook graag jouw bedrijf of product onder de aandacht brengen op Instagram? Dan is het maken van een Instagram advertentie een slimme zet! Instagram advertenties zijn een effectieve manier om meer volgers te krijgen, de naamsbekendheid te vergroten en uiteindelijk meer verkoop te genereren. Maar hoe maak je nu eigenlijk een Instagram advertentie? In deze handleiding vertel ik jou alles wat je moet weten!

Het belang van Instagram advertenties

Instagram is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De app heeft inmiddels meer dan een miljard gebruikers en is daarmee een van de grootste social media platformen ter wereld. Als bedrijf is het dan ook slim om Instagram in te zetten als marketingtool. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw bedrijf opvalt tussen al die andere accounts? Instagram advertenties bieden hier de perfecte oplossing voor.

Met Instagram advertenties kun je jouw doelgroep direct bereiken. Je kunt jouw advertentie namelijk richten op specifieke interesses en demografische gegevens. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw advertentie alleen getoond wordt aan mensen die mogelijk interesse hebben in jouw product. Daarnaast kun je ook de doelstellingen van jouw advertentie bepalen, zoals het krijgen van meer volgers, het genereren van meer websitebezoekers of het vergroten van de naamsbekendheid.

Hoe Instagram advertentie maken?

Nu je weet waarom Instagram advertenties zo belangrijk zijn, is het tijd om te kijken hoe je een Instagram advertentie kunt maken. Gelukkig is het maken van een Instagram advertentie helemaal niet zo moeilijk! Volg de onderstaande stappen en je hebt binnen no-time jouw eerste Instagram advertentie klaar.

Stap 1: Kies jouw doelstelling

Voordat je begint met het maken van jouw advertentie is het belangrijk om een doelstelling te bepalen. Wat wil je bereiken met jouw advertentie? Wil je meer volgers krijgen, meer websitebezoekers genereren of de naamsbekendheid vergroten? Door een doelstelling te bepalen, kun je jouw advertentie gerichter maken en hierdoor het gewenste resultaat behalen.

Stap 2: Maak een Instagram advertentie account aan

Om een Instagram advertentie te maken, heb je een advertentie account nodig. Dit is een speciaal Instagram account dat gekoppeld is aan jouw persoonlijke account. Je kunt een advertentie account aanmaken via de Facebook Business Manager. Hier kun je ook jouw doelstelling bepalen en jouw Instagram account koppelen.

Stap 3: Kies jouw doelgroep

Nu je een advertentie account hebt aangemaakt, is het tijd om jouw doelgroep te bepalen. Wie wil je bereiken met jouw advertentie? Je kunt jouw doelgroep bepalen op basis van interesses, demografische gegevens en gedrag. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw advertentie alleen getoond wordt aan mensen die mogelijk interesse hebben in jouw product of dienst. Het is belangrijk om jouw doelgroep goed te kennen, zodat je de advertentie zo relevant mogelijk kunt maken. Door de advertentie af te stemmen op de interesses van jouw doelgroep, vergroot je de kans dat zij klikken op de advertentie en uiteindelijk overgaan tot aankoop of actie. Maak gebruik van de targetingopties die Instagram biedt om jouw doelgroep zo specifiek mogelijk te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld targeten op interesses, demografische gegevens zoals leeftijd en geslacht, en gedrag zoals eerder zoekgedrag of interactie met vergelijkbare pagina’s. Door te testen en te meten kun je vervolgens bepalen welke targetingopties het beste werken voor jouw advertentie en doelgroep.


Stap 4: Bepaal het budget en de looptijd van jouw advertentie

Nu je jouw doelgroep hebt bepaald, is het tijd om het budget en de looptijd van jouw advertentie te bepalen. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan jouw advertentie en hoelang moet de advertentie getoond worden? Het is belangrijk om hier goed over na te denken en te bepalen wat voor jouw bedrijf haalbaar is.

Stap 5: Kies het type Instagram advertentie

Instagram biedt verschillende types advertenties aan, waaronder fotoadvertenties, videoadvertenties, carrouseladvertenties en storyadvertenties. Kies het type advertentie dat het beste past bij jouw doelstelling en de boodschap die je wilt overbrengen.

Stap 6: Maak jouw Instagram advertentie

Nu je alle voorgaande stappen hebt doorlopen, is het tijd om jouw Instagram advertentie te maken. Zorg ervoor dat de advertentie aansluit bij jouw doelstelling en de interesses van jouw doelgroep. Maak gebruik van visueel aantrekkelijke content en een pakkende tekst om de aandacht van jouw doelgroep te trekken.

Stap 7: Plaats jouw Instagram advertentie

Als laatste stap is het tijd om jouw Instagram advertentie te plaatsen. Controleer nogmaals goed of alle informatie klopt en of de advertentie er goed uitziet. Klik vervolgens op ‘plaatsen’ en jouw Instagram advertentie is live!

Veelgestelde vragen over het maken van een Instagram advertentie

Wat is het verschil tussen een gewone Instagram post en een Instagram advertentie?

Een gewone Instagram post wordt alleen getoond aan jouw volgers, terwijl een Instagram advertentie getoond wordt aan een specifieke doelgroep die je zelf kunt bepalen. Hierdoor kun je met een Instagram advertentie een grotere groep mensen bereiken dan met een gewone Instagram post.

Hoeveel kost een Instagram advertentie?

De kosten van een Instagram advertentie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de doelstelling van de advertentie, de doelgroep en de looptijd van de advertentie. Je kunt zelf bepalen hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een advertentie en hierdoor de kosten in de hand houden.

Hoe meet je het succes van een Instagram advertentie?

Het succes van een Instagram advertentie kun je meten aan de hand van de doelstellingen die je hebt bepaald. Wil je bijvoorbeeld meer volgers krijgen, dan kun je het aantal nieuwe volgers meten na het plaatsen van de advertentie. Wil je meer websitebezoekers genereren, dan kun je het aantal kliks op de link in de advertentie meten.

Kan ik mijn Instagram advertentie aanpassen nadat deze geplaatst is?

Ja, je kunt jouw Instagram advertentie aanpassen nadat deze geplaatst is. Zo kun je bijvoorbeeld het budget of de looptijd aanpassen als je merkt dat de advertentie nog niet het gewenste resultaat behaalt.

Wat is de minimale grootte voor een Instagram advertentie?

De minimale grootte voor een Instagram advertentie is 600 x 600 pixels. Houd er rekening mee dat de advertentie er op verschillende apparaten anders uit kan zien, dus zorg ervoor dat de afbeelding of video goed leesbaar is op verschillende schermformaten.

Hoe kan ik mijn doelgroep het beste bereiken met een Instagram advertentie?

Om jouw doelgroep het beste te bereiken met een Instagram advertentie, is het belangrijk om goed te weten wie jouw doelgroep is en wat hun interesses zijn. Maak gebruik van targetingopties om de advertentie te richten op een specifieke doelgroep en zorg ervoor dat de advertentie aansluit bij hun interesses.

Kan ik ook een Instagram advertentie maken zonder Instagram account?

Nee, om een Instagram advertentie te maken heb je een Instagram account nodig. Je kunt een account aanmaken via de Instagram app of via de website van Instagram.

Wat is de maximale duur van een Instagram advertentie?

De maximale duur van een Instagram advertentie is 60 dagen. Na 60 dagen wordt de advertentie automatisch stopgezet.

Kan ik mijn Instagram advertentie ook op Facebook plaatsen?

Ja, je kunt jouw Instagram advertentie ook op Facebook plaatsen. Instagram is eigendom van Facebook en de advertentieplatformen zijn geïntegreerd. Je kunt ervoor kiezen om de advertentie alleen op Instagram te plaatsen of ook op Facebook en andere platforms.