Hoe reset je een iPhone?

Als je problemen hebt met jouw iPhone of deze wilt verkopen, dan is het resetten van jouw iPhone de beste optie. Door het resetten van jouw iPhone wordt alle persoonlijke data van jouw toestel verwijderd en wordt deze teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Maar hoe reset je een iPhone? In deze handleiding lees je alles over het resetten van jouw iPhone en hoe je dit op de juiste manier doet.

Hoe reset je een iPhone?

Er zijn verschillende manieren om jouw iPhone te resetten. Hieronder lees je de verschillende manieren:

Methode 1: Resetten via het toestel zelf

 1. Ga naar “Instellingen” op jouw iPhone
 2. Klik op “Algemeen”
 3. Scroll naar beneden en klik op “Stel opnieuw in”
 4. Klik op “Wis alle inhoud en instellingen”
 5. Voer jouw toegangscode in en bevestig de reset

Methode 2: Resetten via iTunes

 1. Zorg ervoor dat jouw iPhone verbonden is met jouw computer
 2. Open iTunes op jouw computer
 3. Klik op het icoontje van jouw iPhone in iTunes
 4. Klik op “Herstel iPhone”
 5. Bevestig de reset

Methode 3: Resetten via iCloud

 1. Ga naar icloud.com op jouw computer
 2. Log in met jouw Apple ID
 3. Klik op “Find My iPhone”
 4. Klik op “Alle apparaten”
 5. Selecteer jouw iPhone
 6. Klik op “Wis iPhone”
 7. Bevestig de reset

Belangrijke opmerkingen voordat je een iPhone reset

Voordat je jouw iPhone reset zijn er een aantal belangrijke opmerkingen die je in acht moet nemen:

 • Maak een back-up van jouw persoonlijke gegevens voordat je jouw iPhone reset
 • Schakel “Find My iPhone” uit voordat je jouw iPhone reset
 • Zorg ervoor dat jouw iPhone voldoende is opgeladen of aan de oplader zit tijdens de reset
 • Als je een iPhone reset via iTunes, moet je mogelijk de nieuwste versie van iTunes downloaden

Worden mijn persoonlijke gegevens verwijderd als ik mijn iPhone reset?


Ja, als je jouw iPhone reset worden alle persoonlijke gegevens van jouw toestel verwijderd. Dit betekent dat alle foto’s, video’s, muziek, contacten, berichten, notities, instellingen en andere gegevens van jouw iPhone worden gewist en niet meer kunnen worden hersteld. Het is dus belangrijk om een back-up te maken van jouw gegevens voordat je jouw iPhone reset.

Je kunt een back-up maken van jouw gegevens via iCloud of via iTunes op jouw computer. Als je ervoor kiest om een back-up te maken via iCloud, zorg er dan voor dat jouw iPhone is verbonden met een Wi-Fi-netwerk en dat jouw iCloud-account voldoende opslagruimte heeft. Als je een back-up maakt via iTunes, sluit dan jouw iPhone aan op jouw computer en open iTunes. Klik vervolgens op het icoontje van jouw iPhone in iTunes en selecteer “Maak een reservekopie”.

Als je jouw iPhone reset zonder een back-up te maken, dan verlies je al jouw persoonlijke gegevens en moet je deze handmatig opnieuw instellen en toevoegen nadat de reset is voltooid. Het is daarom altijd aan te raden om een back-up te maken voordat je jouw iPhone reset, zodat je jouw gegevens eenvoudig kunt herstellen na de reset.

Kan ik mijn iPhone resetten zonder mijn toegangscode?

Nee, je kunt jouw iPhone niet resetten zonder jouw toegangscode. De toegangscode van jouw iPhone is namelijk de beveiliging die ervoor zorgt dat jouw gegevens beschermd blijven en niet zomaar kunnen worden gewist of bekeken door anderen. Zonder de toegangscode is het niet mogelijk om de iPhone te resetten.

Als je jouw toegangscode bent vergeten, kun je proberen om jouw iPhone te ontgrendelen met behulp van Touch ID of Face ID, als deze functies op jouw iPhone beschikbaar zijn. Als dit niet werkt, kun je proberen om jouw toegangscode te herstellen met behulp van iCloud. Ga hiervoor naar de iCloud-website en selecteer “Zoek mijn iPhone”. Klik vervolgens op “Alle apparaten” en selecteer jouw iPhone. Kies vervolgens “Wis iPhone” om de toegangscode te verwijderen en jouw iPhone te resetten. Houd er wel rekening mee dat je hierbij al jouw persoonlijke gegevens en instellingen van jouw iPhone wist en deze niet meer kunt herstellen zonder een back-up.

Als deze opties niet werken, kun je contact opnemen met Apple Support om jouw toegangscode te herstellen. Hiervoor moet je wel kunnen aantonen dat de iPhone jouw eigendom is.

Hoe lang duurt het resetten van een iPhone?

Het resetten van een iPhone kan verschillende tijden in beslag nemen, afhankelijk van welke reset-methode je gebruikt. Hieronder bespreken we de verschillende reset-methoden en hoe lang deze gemiddeld duren.

 1. Soft reset: Een soft reset is een snelle manier om jouw iPhone opnieuw op te starten en kan binnen enkele seconden worden voltooid. Bij een soft reset worden geen gegevens van jouw iPhone gewist en het heeft ook geen invloed op de instellingen.
 2. Harde reset: Een harde reset, ook wel bekend als een fabrieksreset, wist alle gegevens van jouw iPhone en herstelt de instellingen naar de standaard fabrieksinstellingen. Het kan enkele minuten tot een half uur duren om een harde reset uit te voeren, afhankelijk van de grootte van de gegevens op jouw iPhone. Tijdens het reset-proces zie je een voortgangsbalk op het scherm van jouw iPhone.
 3. Herstellen via iTunes: Als je jouw iPhone herstelt via iTunes op jouw computer, duurt het reset-proces doorgaans langer dan een harde reset op de iPhone zelf. Dit komt omdat de software op de computer moet worden gedownload en geïnstalleerd voordat het herstelproces kan beginnen. Het herstellen via iTunes kan 30 minuten tot een uur of langer duren, afhankelijk van de grootte van de gegevens op jouw iPhone en de snelheid van jouw computer.
 4. Herstellen via iCloud: Als je jouw iPhone herstelt via iCloud, duurt het reset-proces ook langer dan een harde reset op de iPhone zelf. Dit komt omdat de gegevens via een internetverbinding moeten worden overgedragen. Het kan 30 minuten tot enkele uren duren om een iPhone via iCloud te herstellen, afhankelijk van de grootte van de gegevens op jouw iPhone en de snelheid van jouw internetverbinding.