Hoe TikTok filter gebruiken? Zo doe je dat!

Ben je nieuw op TikTok en weet je niet hoe je filters kunt gebruiken? Geen zorgen, in dit artikel leggen we uit hoe je TikTok filters gebruikt om je video’s er fantastisch uit te laten zien. TikTok is een van de populairste sociale media-apps van het moment en biedt een breed scala aan filters waarmee je creatieve video’s kunt maken. In dit artikel leer je hoe je TikTok filters gebruikt en hoe je kunt experimenteren met verschillende effecten om de perfecte video te maken.

Wat zijn TikTok filters?

TikTok filters zijn speciale effecten die kunnen worden toegepast op de video’s die gebruikers op het platform uploaden. Deze filters kunnen worden gebruikt om video’s te verbeteren en interessanter te maken, en variëren van eenvoudige effecten zoals kleurcorrectie tot meer complexe filters zoals augmented reality-effecten.

TikTok biedt gebruikers een breed scala aan filters om uit te kiezen, waaronder filters die gezichtskenmerken vervormen, achtergronden veranderen, objecten in video’s isoleren en speciale effecten toevoegen zoals vallende sneeuw of regen. Deze filters zijn ontworpen om video’s een bepaalde look of gevoel te geven, en kunnen worden gebruikt om video’s op te fleuren of te verbeteren.

Naast de filters die standaard beschikbaar zijn in de app, biedt TikTok ook regelmatig nieuwe filters en effecten die kunnen worden gedownload en gebruikt. Veel van deze filters zijn tijdelijk en worden alleen aangeboden gedurende een bepaalde tijd, waardoor gebruikers worden aangemoedigd om ze te verkennen en te gebruiken voordat ze verdwijnen.

Een van de meest populaire soorten TikTok filters zijn de gezichtsfilters, die de mogelijkheid bieden om gezichtskenmerken te vervormen en te veranderen. Deze filters worden vaak gebruikt om grappige of belachelijke video’s te maken, en worden vaak gebruikt door TikTok-gebruikers om zichzelf te vermaken en hun volgers te amuseren.

Waarom zijn TikTok filters belangrijk?

TikTok filters zijn belangrijk omdat ze een belangrijke rol spelen bij het creëren van aantrekkelijke en unieke video’s op het platform. Door filters te gebruiken, kun je je video’s een creatieve uitstraling geven en speciale effecten toevoegen die je video’s er professioneler en gepolijster uit laten zien.

Het gebruik van TikTok filters kan ook helpen bij het aantrekken van meer kijkers en volgers voor je account. Wanneer je aantrekkelijke en creatieve video’s plaatst met behulp van filters, zullen mensen eerder geneigd zijn om je video’s te bekijken, te delen en op je account te abonneren. Dit kan uiteindelijk leiden tot een grotere volgersschare en meer likes en reacties op je video’s.

Een ander belangrijk aspect van TikTok filters is dat ze je video’s uniek en onderscheidend maken van andere video’s op het platform. Met zoveel gebruikers die dagelijks video’s plaatsen op TikTok, kan het moeilijk zijn om op te vallen en je te onderscheiden van de rest. Door filters te gebruiken, kun je je video’s een persoonlijke touch geven en ervoor zorgen dat ze opvallen in de zee van video’s die dagelijks worden gepost.

Hoe gebruik je TikTok filters?

Het gebruik van TikTok filters is eenvoudig en kan worden gedaan tijdens het opnemen van je video’s of tijdens het bewerkingsproces nadat je je video hebt opgenomen. Hieronder vind je een uitgebreid antwoord op hoe je TikTok filters kunt gebruiken.

 1. Open de TikTok-app: Zorg ervoor dat je de TikTok-app hebt gedownload en geopend op je apparaat.
 2. Maak een nieuwe video: Tik op het “+” -teken in de onderste balk van de app om een ​​nieuwe video op te nemen.
 3. Selecteer de filter-optie: Zodra je je opname begint, zie je een rij met verschillende opties onderaan het scherm, waaronder “Effecten”, “Geluiden” en “Timer”. Tik op “Effecten” om toegang te krijgen tot de filters.
 4. Blader door de beschikbare filters: Tik op de verschillende filters om ze uit te proberen en te zien hoe ze eruit zien op je opname.
 5. Pas de filters aan: Als je een filter hebt gevonden dat je bevalt, kun je het aanpassen door op het filter te tikken en de verschillende opties te bekijken die beschikbaar zijn.
 6. Sla de video op: Als je klaar bent met opnemen en bewerken van je video, sla je deze op door op de knop “Opslaan” te tikken.
 7. Deel je video: Nu kun je je video delen met je volgers en anderen op TikTok!

Naast het gebruiken van filters tijdens het opnemen van je video’s, kun je ook filters toepassen op video’s die je al hebt opgenomen en hebt opgeslagen in je galerij. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Open de TikTok-app: Zorg ervoor dat je de TikTok-app hebt gedownload en geopend op je apparaat.
 2. Kies de video: Tik op de “+” -knop om een nieuwe video te maken en selecteer vervolgens de optie “Uploaden” om een ​​video te kiezen die je al hebt opgenomen en opgeslagen in je galerij.
 3. Voeg een filter toe: Zodra je je video hebt gekozen, tik je op de knop “Effecten” om toegang te krijgen tot de filters en selecteer je de filter die je wilt gebruiken.
 4. Bewerk de video: Pas de filterinstellingen aan naar wens en bewerk je video verder indien nodig.
 5. Sla de video op: Als je klaar bent met bewerken van je video, sla je deze op door op de knop “Opslaan” te tikken.
 6. Deel je video: Nu kun je je video delen met je volgers en anderen op TikTok!

Welke TikTok filters zijn er?

Er zijn verschillende TikTok filters beschikbaar voor gebruikers om uit te kiezen. Hieronder staan enkele van de meest populaire TikTok filters:

 1. Gezichtsfilters – Deze filters veranderen de vorm van het gezicht van de gebruiker en voegen verschillende effecten toe, zoals vervorming, het veranderen van de huidskleur, het toevoegen van bril en meer.
 2. AR-filters – Deze filters voegen virtuele objecten toe aan video’s die de gebruiker kan manipuleren. Voorbeelden zijn filters die de gebruiker in een virtuele ruimte plaatsen, of filters die een virtueel object zoals een dier aan de video toevoegen.
 3. Achtergrondfilters – Deze filters vervangen de achtergrond van de video met een afbeelding of video. Hiermee kunnen gebruikers een gewenste achtergrond voor hun video kiezen.
 4. Tijdsgebonden filters – TikTok biedt regelmatig nieuwe filters aan die alleen voor een beperkte tijd beschikbaar zijn. Deze filters zijn populair omdat ze de gebruikers aanmoedigen om nieuwe en unieke content te maken.
 5. Animatie-filters – Deze filters geven video’s een geanimeerd effect. Voorbeelden zijn filters die lichtstralen toevoegen, filters die objecten vervormen of filters die een tekenfilmachtige uitstraling geven.
 6. Effect-filters – Deze filters voegen verschillende visuele effecten toe aan video’s, zoals een disco-effect of een rimpel-effect.
 7. Beauty-filters – Deze filters zijn ontworpen om het uiterlijk van de gebruiker te verbeteren door huidproblemen te verminderen, rimpels te verminderen, tanden witter te maken en meer.
 8. Kleurcorrectiefilters – Deze filters passen de kleurwaarden van de video aan om deze er beter uit te laten zien. Ze worden vaak gebruikt om video’s te verbeteren die zijn opgenomen in slecht verlichte omgevingen.
 9. Voiceover-filters – Deze filters voegen verschillende effecten toe aan de stem van de gebruiker. Voorbeelden zijn filters die de stem vertragen of versnellen, filters die de toonhoogte veranderen of filters die de stem vervormen.

Hoe kun je TikTok filters gebruiken om viral te gaan?

TikTok-filters kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om je inhoud te verbeteren en meer views en betrokkenheid te genereren. Hieronder staan enkele tips over hoe je TikTok-filters kunt gebruiken om viral te gaan:

 1. Experimenteer met verschillende filters: TikTok biedt een breed scala aan filters om uit te kiezen, dus experimenteer met verschillende filters om te zien welke het beste werken voor jouw video. Probeer bijvoorbeeld een nieuwe AR-filter om je video er uniek uit te laten zien.
 2. Gebruik trending filters: TikTok heeft vaak trending filters die populair zijn bij gebruikers. Door deze filters te gebruiken, kun je je video in de feed van meer mensen laten verschijnen, waardoor je kansen om viral te gaan toenemen.
 3. Pas de filters aan je video aan: Kies filters die passen bij de inhoud van je video. Als je bijvoorbeeld een dansvideo maakt, kun je filters gebruiken die bewegingseffecten toevoegen.
 4. Houd rekening met de doelgroep: Denk aan de doelgroep waarvoor je de video maakt en kies filters die aantrekkelijk zijn voor die doelgroep. Als je bijvoorbeeld inhoud maakt voor een jonger publiek, wil je filters gebruiken die kleurrijk en speels zijn.
 5. Voeg tekst toe aan je video: Gebruik filters die de mogelijkheid bieden om tekst toe te voegen aan je video. Dit kan helpen om de boodschap van je video te versterken en de betrokkenheid te vergroten.
 6. Maak gebruik van de duet-functie: Maak gebruik van de duet-functie om te reageren op andere video’s die viraal gaan. Door filters toe te voegen aan je duet-video, kun je je video onderscheiden van anderen en ervoor zorgen dat deze opvalt.
 7. Combineer verschillende filters: Je kunt verschillende filters combineren om een uniek effect te creëren dat nog nooit eerder is gezien. Probeer bijvoorbeeld een beauty-filter te combineren met een AR-filter om een unieke video te maken.