Hoe TikTok video maken? Een gids voor beginners

TikTok is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het is een platform waar gebruikers korte video’s kunnen maken en delen met hun volgers. Het platform heeft een groot aantal gebruikers en is vooral populair onder jongeren. In deze gids zullen we je laten zien hoe je een TikTok-video kunt maken en delen met je volgers.

Hoe TikTok video maken?

Het maken van een TikTok-video is eenvoudig en vereist slechts enkele stappen. Volg deze stappen om je eigen TikTok-video te maken:

Stap 1: Download de TikTok-app

Om een TikTok-video te maken, moet je de TikTok-app downloaden. Ga naar de App Store of Google Play Store en zoek naar TikTok. Download de app en installeer deze op je apparaat.

Stap 2: Maak een account aan

Als je de app hebt gedownload, moet je een account aanmaken om toegang te krijgen tot het platform. Klik op ‘Account aanmaken’ en volg de instructies om je account aan te maken.

Stap 3: Klik op het pluspictogram

Als je eenmaal bent ingelogd, zie je een plusteken onderaan het scherm. Klik hierop om een nieuwe video te maken.

Stap 4: Maak je video

Nu kun je beginnen met het maken van je video. Tik op de opnameknop om de opname te starten en tik opnieuw om te stoppen. Je kunt verschillende effecten en filters toevoegen aan je video om deze interessanter te maken.

Stap 5: Voeg muziek toe

Als je klaar bent met het opnemen van je video, kun je muziek toevoegen aan je video. Tik op de knop ‘Muziek’ en zoek naar de gewenste muziek. Tik op de muziek om deze aan je video toe te voegen.

Stap 6: Bewerk je video

Je kunt verschillende bewerkingstools gebruiken om je video te bewerken. Je kunt bijsnijden, filteren, samenvoegen en nog veel meer.

Stap 7: Deel je video

Als je klaar bent met het bewerken van je video, kun je deze delen met je volgers. Tik op de knop ‘Delen’ om je video te uploaden en te delen.

Hoe maak je een goede TikTok-video?

TikTok is een populair social media-platform waarop gebruikers korte video’s kunnen maken en delen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde TikTok-gebruiker, er zijn een aantal tips die je kunt volgen om een goede TikTok-video te maken.

Stap 1: Kies een onderwerp

Het eerste wat je moet doen bij het maken van een TikTok-video is beslissen waar je video over gaat. Het kan een dans, een grappige sketch, een make-up tutorial of iets anders zijn. Het belangrijkste is dat je een onderwerp kiest waar je gepassioneerd over bent en waarvan je denkt dat het interessant is voor andere gebruikers.

Stap 2: Plan je video

Voordat je begint met het opnemen van je TikTok-video, is het een goed idee om een ​​plan te maken. Bedenk welke shots je wilt opnemen en hoe je je video wilt bewerken. Je kunt een storyboard maken om je te helpen bij het visualiseren van je video voordat je begint met opnemen.

Stap 3: Gebruik de juiste apparatuur

Hoewel je geen professionele camera nodig hebt om een ​​TikTok-video te maken, kan het gebruik van de juiste apparatuur helpen om de kwaliteit van je video te verbeteren. Zorg ervoor dat je smartphone is opgeladen en dat je voldoende opslagruimte hebt voordat je begint met opnemen.

Stap 4: Gebruik creatieve effecten en filters

TikTok biedt een scala aan effecten en filters die je kunt gebruiken om je video interessanter te maken. Probeer verschillende filters en effecten uit om te zien welke het beste bij je video past.

Stap 5: Kies de juiste muziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van TikTok-video’s. Kies een nummer dat past bij het onderwerp van je video en dat populair is onder andere gebruikers. TikTok heeft een bibliotheek met muziek die je gratis kunt gebruiken in je video’s.

Stap 6: Maak je video kort en krachtig

TikTok-video’s zijn kort en krachtig. De meeste video’s zijn tussen de 15 en 60 seconden lang. Probeer je video zo kort mogelijk te houden, zonder de belangrijke details te missen.

Stap 7: Voeg ondertitels toe

Niet alle gebruikers hebben het geluid van hun telefoon aan staan wanneer ze TikTok-video’s bekijken. Voeg daarom ondertitels toe aan je video, zodat gebruikers de inhoud van je video kunnen begrijpen, zelfs als het geluid is uitgeschakeld.

Stap 8: Deel je video

Als je klaar bent met het maken en bewerken van je TikTok-video, deel deze dan op het platform. Tik op de knop ‘Delen’ onderaan het scherm om je video te delen met andere gebruikers. Voeg hashtags toe aan je video om deze gemakkelijker te vinden te maken voor andere gebruikers.

Stap 9: Leer van je fouten

Als je niet meteen succes hebt met je TikTok-video, geef dan niet op. Leer van je fouten en probeer het opnieuw. Bekijk andere video’s op het platform en leer van de technieken en stijlen die andere gebruikers gebruiken. Het kan even duren voordat je een publiek opbouwt en bekendheid krijgt op TikTok.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het maken van TikTok-video’s:

1. Moet ik een professionele camera gebruiken om een ​​goede TikTok-video te maken?

Nee, je hoeft geen professionele camera te gebruiken om een ​​goede TikTok-video te maken. De meeste gebruikers gebruiken hun smartphone om TikTok-video’s te maken. Met de meeste moderne smartphones kun je video’s van hoge kwaliteit maken die perfect zijn voor TikTok. Zorg er wel voor dat je smartphonecamera is ingesteld op de hoogste resolutie en dat de belichting goed is. Als je een betere camera hebt, kun je die natuurlijk ook gebruiken, maar het is niet nodig om te investeren in een professionele camera alleen voor TikTok. Het belangrijkste is dat je creatief bent en plezier hebt bij het maken van je video’s.

2. Hoe lang moet een TikTok-video zijn?

Een TikTok-video mag maximaal 60 seconden duren, maar de meeste TikTok-gebruikers kiezen voor kortere video’s van 15 tot 30 seconden. Het belangrijkste is om de aandacht van de kijker vast te houden en een boodschap over te brengen in een korte tijd. Het is dus belangrijk om je video’s zo kort en krachtig mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat elke seconde telt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de aandachtsspanne van je publiek, vooral als je jongere kijkers hebt, die over het algemeen een kortere aandachtsspanne hebben. Kortom, zorg ervoor dat je video zo lang duurt als nodig is om je boodschap over te brengen, maar hou het zo kort mogelijk om de aandacht van je kijker te behouden.

3. Moet ik muziek gebruiken in mijn TikTok-video’s?

Het gebruik van muziek in TikTok-video’s is zeer aanbevolen. Muziek speelt een belangrijke rol in TikTok-video’s en kan de sfeer en het thema van je video bepalen. Bij het maken van TikTok-video’s kun je kiezen uit een enorme bibliotheek met populaire nummers, geluidseffecten en voice-overs die beschikbaar zijn in de app.

Het gebruik van populaire muziek kan je video helpen om meer op te vallen en viral te gaan. TikTok heeft zelfs een speciale pagina met trending muziek die je kunt gebruiken om je video’s een extra boost te geven. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste rechten hebt om de muziek te gebruiken en dat je voldoet aan de communityrichtlijnen van TikTok.

Als je geen muziek wilt gebruiken, kun je er ook voor kiezen om voice-overs of geluidseffecten toe te voegen om je video’s interessanter te maken. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat muziek vaak de sleutel is tot succes op TikTok.

4. Moet ik een bepaald onderwerp kiezen voor mijn TikTok-video?

nteressant onderwerp kan je video helpen om meer op te vallen en een groter publiek te bereiken. Het kan ook helpen om de focus van je video te behouden en ervoor te zorgen dat je boodschap duidelijk overkomt.

Er zijn tal van onderwerpen die je kunt kiezen voor je TikTok-video’s, afhankelijk van je interesses en doelen. Hier zijn enkele ideeën:

 • Dansvideo’s: TikTok is bekend om zijn dansvideo’s, dus als je een goede danser bent, is dit een geweldig onderwerp om te overwegen.
 • Grappige video’s: Grappige video’s zijn altijd populair op TikTok, dus als je een goed gevoel voor humor hebt, is dit een geweldig onderwerp om te overwegen.
 • Huisdieren: Video’s van schattige of grappige huisdieren zijn erg populair op TikTok en kunnen een geweldig onderwerp zijn om te verkennen.
 • Tutorials: TikTok-gebruikers zijn vaak op zoek naar tutorials over verschillende onderwerpen, dus als je iets te leren hebt, overweeg dan om een tutorialvideo te maken.
 • Challenges: TikTok-challenges zijn een geweldige manier om je video’s op te laten vallen en deel te nemen aan de TikTok-gemeenschap.
 • Productrecensies: Als je producten of diensten wilt promoten, kun je overwegen om recensievideo’s te maken.

5. Moet ik mijn TikTok-video’s bewerken voordat ik ze deel?

Hoewel het niet absoluut noodzakelijk is om je TikTok-video’s te bewerken voordat je ze deelt, kan het wel helpen om je video’s er professioneler en aantrekkelijker uit te laten zien. Door je video’s te bewerken, kun je ze polijsten en zorgen dat ze er net zo uitzien als je had gepland.

Er zijn verschillende manieren waarop je je TikTok-video’s kunt bewerken, afhankelijk van je behoeften en vaardigheden. Hier zijn enkele bewerkingshulpmiddelen die je kunt overwegen:

 • TikTok’s ingebouwde bewerkingsfuncties: TikTok heeft ingebouwde bewerkingsfuncties waarmee je eenvoudige bewerkingen kunt uitvoeren, zoals het bijsnijden van je video, het toevoegen van muziek en het toepassen van filters.
 • Externe bewerkingssoftware: Er zijn tal van gratis en betaalde bewerkingssoftware beschikbaar die je kunt gebruiken om je TikTok-video’s te bewerken. Populaire opties zijn bijvoorbeeld iMovie, Adobe Premiere Pro en Final Cut Pro.
 • Apps voor video-effecten: Er zijn verschillende apps beschikbaar die speciale effecten aan je video’s kunnen toevoegen, zoals Animoto, VivaVideo en InShot.

Hoeveel je je TikTok-video’s wilt bewerken, hangt af van je persoonlijke voorkeur en de kwaliteit van je video’s. Over het algemeen geldt echter dat het bewerken van je video’s een geweldige manier kan zijn om je video’s er beter uit te laten zien en meer op te vallen op TikTok.

6. Hoe kan ik mijn TikTok-video delen met andere gebruikers?

Het delen van je TikTok-video’s met andere gebruikers op TikTok is een belangrijk aspect van het gebruik van het platform. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je TikTok-video te delen:

 1. Open de TikTok-app op je mobiele apparaat en zoek de video die je wilt delen.
 2. Tik op de knop ‘Delen’ onder de video. Dit zal een menu openen met verschillende opties voor het delen van de video.
 3. Selecteer de optie waarmee je de video wilt delen. Je kunt de video bijvoorbeeld delen via een directe link, via een andere sociale media-app of als een bericht.
 4. Volg de instructies op het scherm om de video te delen.

Als je ervoor kiest om de video te delen via een directe link, kun je de link kopiëren en deze delen met andere gebruikers op TikTok of op andere sociale media-platforms. Als je de video deelt via een andere sociale media-app, kun je deze rechtstreeks delen op platforms zoals Instagram, Facebook of Twitter.

Het is ook belangrijk op te merken dat je de privacy-instellingen van je TikTok-account kunt aanpassen om te bepalen wie je video’s kan zien en delen. Je kunt ervoor kiezen om je video’s openbaar te maken, zodat iedereen ze kan zien en delen, of je kunt ze privé houden en alleen delen met bepaalde gebruikers. Om de privacy-instellingen van je TikTok-account aan te passen, ga je naar je profielinstellingen en selecteer je ‘Privacy en veiligheid’.