Instagram verwijderen: hoe verwijder je je Instagram account

Instagram is de afgelopen jaren een van de meest populaire sociale media-platforms geworden. Maar soms kan het zijn dat je je Instagram account wilt verwijderen, misschien vanwege privacyzorgen of omdat je gewoon genoeg hebt van het scrollen door eindeloze feeds. Wat de reden ook is, het is belangrijk om te weten hoe je je Instagram account veilig kunt verwijderen zonder dat je gegevens verloren gaan. In dit artikel bespreken we de stappen die je moet volgen om je Instagram account te verwijderen.

Waarom zou je je Instagram account verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je je Instagram account zou willen verwijderen. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over je privacy en veiligheid op het platform. Je wilt misschien niet dat Instagram jouw persoonlijke gegevens deelt met derden, of je hebt genoeg van de eindeloze advertenties op je feed. Het kan ook zijn dat je je simpelweg te veel laat afleiden door Instagram en meer tijd wilt besteden aan andere dingen. Wat jouw reden ook is, het is belangrijk om te weten dat je je Instagram account op elk moment kunt verwijderen.

Hoe kan je je Instagram account verwijderen?

Als je besluit om je Instagram account te verwijderen, volg dan deze stappen:

Stap 1: Inloggen op je Instagram account

Voordat je je Instagram account kunt verwijderen, moet je eerst inloggen op je account via de app of de website.

Stap 2: Navigeer naar de account verwijderpagina

Ga naar de pagina ‘Mijn account verwijderen’ via deze link.

Stap 3: Kies een reden voor het verwijderen van je account

Op de pagina ‘Mijn account verwijderen’ moet je een reden opgeven voor het verwijderen van je account. Instagram vraagt naar een van de volgende redenen:

 • Ik heb een ander account gemaakt.
 • Ik krijg te veel meldingen.
 • Ik vind Instagram te afleidend.
 • Ik heb privacyzorgen.
 • Ik heb een ander probleem.

Kies de reden die het beste past bij jouw situatie.

Stap 4: Voer je wachtwoord in

Voer je Instagram wachtwoord in om te bevestigen dat jij het bent die het account wil verwijderen.

Stap 5: Verwijder je account definitief

Als je alle stappen hebt gevolgd, wordt je Instagram account definitief verwijderd. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om je account te herstellen nadat het verwijderd is. Als je je bedenkt en toch terug wilt komen op Instagram, moet je een nieuw account aanmaken.

Kan je je Instagram account herstellen nadat het verwijderd is?

Nee, het is niet mogelijk om een verwijderd Instagram account te herstellen. Als je je Instagram account verwijdert, worden al je foto’s, video’s, volgers en andere accountgegevens definitief verwijderd. Als je terug wilt komen op Instagram, moet je een nieuw account aanmaken.

Moet je je Instagram account deactiveren of verwijderen?

Als je slechts tijdelijk van Instagram af wilt, is het beter om je account te deactiveren in plaats van het definitief te verwijderen. Door je account te deactiveren, wordt het tijdelijk uitgeschakeld en worden al je gegevens opgeslagen. Wanneer je terug wilt komen op Instagram, hoef je alleen maar opnieuw in te loggen en je account te reactiveren.

Zijn er alternatieven voor het verwijderen van je Instagram account?

Als je je Instagram account niet helemaal wilt verwijderen, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen. Je kunt bijvoorbeeld je Instagram profiel privé maken, zodat alleen mensen die je goedkeurt je foto’s en video’s kunnen zien. Je kunt ook bepaalde accounts ontvolgen als je hun content niet interessant vindt, of de tijd die je op Instagram doorbrengt beperken door meldingen uit te schakelen of een timer in te stellen.

Hoe zorg je voor de veiligheid van je persoonlijke gegevens op Instagram?

Als je je zorgen maakt over de veiligheid van je persoonlijke gegevens op Instagram, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je account te beschermen:

 • Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord hebt en wijzig dit regelmatig.
 • Schakel tweestapsverificatie in om extra beveiliging toe te voegen aan je account.
 • Beperk de hoeveelheid persoonlijke informatie die je deelt op Instagram.
 • Houd je app en besturingssysteem up-to-date om ervoor te zorgen dat je de nieuwste beveiligingsfuncties gebruikt.
 • Gebruik alleen betrouwbare apps en websites om in te loggen op Instagram.

Tips voor het succesvol verwijderen van je Instagram account

Als je besluit om je Instagram account te verwijderen, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt:

 • Zorg ervoor dat je alle foto’s en video’s die je wilt bewaren opslaat voordat je je account verwijdert.
 • Verwijder alle persoonlijke informatie die je niet wilt achterlaten op Instagram.
 • Ontvolg alle accounts die je niet meer wilt volgen voordat je je account verwijdert.
 • Deactiveer eventuele geplande berichten en verwijder geautomatiseerde tools die aan je account zijn gekoppeld.
 • Laat je volgers weten dat je je account gaat verwijderen en geef ze de mogelijkheid om contact met je op te nemen als ze je willen blijven volgen.
 • Controleer of je nog openstaande betalingen hebt voordat je je account verwijdert.

Conclusie

Het verwijderen van je Instagram account kan een moeilijke beslissing zijn, maar soms is het de beste optie voor je persoonlijke welzijn of digitale privacy. Door de stappen te volgen die we in dit artikel hebben beschreven, kun je je account veilig en definitief verwijderen. Vergeet niet om je persoonlijke gegevens te beschermen en alternatieve manieren te vinden om in contact te blijven met je vrienden en familie als je besluit om Instagram vaarwel te zeggen.

Veelgestelde vragen

 1. Kan ik mijn Instagram account tijdelijk deactiveren in plaats van het definitief te verwijderen? Ja, als je slechts tijdelijk van Instagram af wilt, kun je je account deactiveren in plaats van het definitief te verwijderen. Door je account te deactiveren, wordt het tijdelijk uitgeschakeld en worden al je gegevens opgeslagen.
 2. Kan ik mijn Instagram account herstellen nadat het verwijderd is? Nee, het is niet mogelijk om een verwijderd Instagram account te herstellen. Als je terug wilt komen op Instagram, moet je een nieuw account aanmaken.
 3. Moet ik alle foto’s en video’s opslaan voordat ik mijn Instagram account verwijder? Ja, als je je Instagram account verwijdert, worden al je foto’s, video’s, volgers en andere accountgegevens definitief verwijderd. Zorg ervoor dat je alle foto’s en video’s die je wilt bewaren opslaat voordat je je account verwijdert.
 4. Hoe zorg ik voor de veiligheid van mijn persoonlijke gegevens op Instagram? Om de veiligheid van je persoonlijke gegevens op Instagram te waarborgen, moet je een sterk wachtwoord hebben, tweestapsverificatie inschakelen, persoonlijke informatie beperken en je app en besturingssysteem up-to-date houden.
 5. Zijn er alternatieven voor het verwijderen van mijn Instagram account? Ja, als je je Instagram account niet helemaal wilt verwijderen, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen, zoals het privé maken van je profiel of het beperken van de tijd die je op Instagram doorbrengt.